Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Tel.: +36202812516


Kezdőlap » Gasztronómia » Balázs Győző: Húsok és húskészítmények


        

Balázs Győző: Húsok és húskészítmények

Mindennapi gondolatok és hasznos tanácsok egy állatorvos gyakorlatából

Készleten

 

Termékfigyelő

Új Ajándékkönyv AKCIÓ Népszerű

Átlátható ártörténet
Raktáron: 1 db
Cikkszám: KD2840
Szerző(k): Balázs Győző
Kiadó(k): Mundus Kiadó
Kiadás: 2009 / Puhatáblás
Terjedelem: 160 oldal
ISBN: 9789639713086
Kategória 1: Gasztronómia
Állapot: 5/5 - Új
Megszerezhető pontok: 120 pont
Ár:
1 200 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

!!! Ez a kötet szerepel az ajándékkönyv akciónkban így akár ingyen is megkaphatod. Az akció feltételeiért és a választható könyvek teljes listájáért KATTINTS IDE! !!!

Balázs Győző Húsok és húskészítmények

(Mindennapi gondolatok és hasznos tanácsok egy állatorvos gyakorlatából)

Tisztelettel köszöntöm Kedves Olvasóimat!
Nagyon örülök, hogy írásomat kézbe vették. Bízom benne, el is fogják azt olvasni. Én magam azon leszek, hogy rövidre fogva, közérthetően foglaljam össze a szükséges ismereteket. Talán nem lesz ez nagyon könnyű olvasmány, mégis úgy gondolom, érdemes belevágni, mert segítséget fog nyújtani a szakmát most tanuló fiatalok, a húsiparban, a kereskedelemben és a vendéglátásban dolgozók, a háziasszonyok, valamint a húst fogyasztók széles táborának. Állatorvos vagyok. Közel 45 évet dolgoztam a gyöngyösi vágóhídon. A Heves Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Szolgálat hatósági állatorvosa voltam. Sok százezer szarvasmarha, sertés és juh húsvizsgálatát végeztem el. Láttam ezeket az állatokat élve, majd levágva egyaránt. Csupasz kezemmel áttapintottam belső szerveiket, húsukat. Megtekintettem színüket, éreztem illatukat. A húsipari technológiát az első perctől kezdve megpróbáltam ellesni az akkori kiváló szakemberektől. Bőven állt rendelkezésemre értékes irodalmi anyag, amiből húsipari ismereteimet folyamatosan fejleszthettem. Közben az egyetemen bakteriológus-immunológus szakdiplomát szereztem, majd kijutottam Kulmbachba, a német szövetségi húskutató intézetbe (BAFF) is. A húsipari munka igen nehéz, de gyönyörű és művészi feladatot ró arra, aki azt vállalja. Persze, mindez csak akkor igaz, ha a feladatkört jól látják el. Komoly szaktudás, tisztesség, állandó odafigyelés, a lényeglátás és a gyors döntés képessége kell ehhez még akkor is, amikor a napi munka vége felé már nagyon elfáradtak a munkát végző emberek. Nem elég csak tenni, de érteni is kell a dolgokat. Kiváló élelmiszert kell előállítani, és eközben még talpon is kell maradni.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

Legnépszerűbbek

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

MDQ0NzN
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: