Árverések ritka darabja, gasztronómiai gyűjtők féltett kincse kerül új kiadásban az olvasó elé. A szerzők korukban híres és „vendégszerető magyar urak”: Stadler Károly szállodatulajdonos, a Keleti pályaudvar vendéglőse és Glück Frigyes, a Pannónia Szálló tulajdonosa 1889-ben jelentetik meg Az ínyesmesterség könyvét. A kötet nem csupán receptgyűjtemény vagy konyhai titkok tárháza, sőt nem csupán gasztronómiai szótár – több is, más is. Művelődéstörténet, táplálkozástörténet, nyelvtörténet, történeti-gasztronómiai helységnévmutató, dietetikai táblázat, szép- vagy majdnem szépirodalom (korabeli irodalmi szemelvénytár az evésről, ivásról, vendéglátásról). És nem is csupán kordokumentum: ma is nehezen nélkülözhető munka a magyar gasztronómiai és vendéglátó hagyományok ápolásához és továbbviteléhez.