Kezdőlap » Gasztronómia » Katona Zsuzsa: Biogyümölcsök és biozöldségek házi tartósítása
Katona Zsuzsa: Biogyümölcsök és biozöldségek házi tartósítása
(Vegyszerek, konzerválószerek és cukor nélkül)
Jelen könyv az otthoni, házi tartósítás rejtelmeibe vezet úgy, hogy az egészséges, finom és „bio" legyen. Részletek a tartalomból:
Mitől lesz a gyümölcs és zöldség „bio"? • Mi a különbség az intenzív, az alternatív és az ökológiai vagy biogazdálkodás között? • Miben különböznek az egyes módszerekkel termelt élelmiszerek? • Vásárláskor hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket mely módszerrel termelték? • Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? • Hogyan lesz a mi kertünkből biokert? • Miért romlanak meg egyes élelmiszerek? • Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? • Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? • Biobefőzés a gyakorlatban (eszközök előkészítése, szedés, mosás, darabolás, felöntőlé, csírátlanítás, tárolás) • Receptek: Befőttek biogyümölcsből • Biogyümölcsdzsem és rostos gyümölcslé nyerése • Biolekvárok • Saláták, előételek és főzelékek biozöldségből •
A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egészséges(ebb)en szeretne élni.
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek