Kezdőlap » Gasztronómia » Szakács Imre: Mediterrán ízek
Szakács Imre: Mediterrán ízek
Reméljük, hogy a "Mediterrán ízek" szakácskönyvünk megismerteti és talán egy kicsit megkedvelteti a sütni-főzni tudókat és szeretőket a Földközi-tenger menti országok szakácsművészetével. Könyvünk válogatást tartalmaz a jellemzőbb ételekből. Kerültük az olyan receptek közzétételét, melyekhez ma még egyáltalán nem vagy nagyon nehéz Magyarországon az alapanyagot beszerezni.
Ebben a gyűjteményben sokféle "főzési filozófia" szerepel, ahány nép, nemzet, annyiféle. A sokféle és különleges hozzávalók között azonban szinte állandóan ismétlődik a serpenyők, fazekak alján az olívaolaj, a csípős cseresznyepaprika, a fokhagyma és a babérlevél. Tulajdonképpen ha ezeket a komponenseket használjuk, lényegében már meg is tanultunk "mediterránul" főzni.
14 ország 270 ételrecept
(A volt Jugoszlávia területén létrejött országokat azért tettük egy fejezetbe, mert az anyag gyűjtésekor a régi Jugoszlávia még létezett. Meg aztán ma is nehéz eldönteni egy-egy ottani étel igazi eredetét.)
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek
(#Galaktika Fantasztikus Könyvek)