Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Gasztronómia » Az étlap- és itallapszerkesztés általános irányelvei


        

Az étlap- és itallapszerkesztés általános irányelvei

Készleten

 

Raktáron: 1 db
Kiadó(k): Puhatáblás
Terjedelem: 145 oldal
Kategória 1: Gasztronómia
Állapot: 4/5 - Jó
Megszerezhető pontok: 120 pont
Ár:
1 200 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Részletes leírás

Az étlap- és itallapszerkesztés általános irányelvei

Mióta létezik étlap és itallap? - tehetjük fel a kérdést. Az osztrákok és a franciák egyaránt maguknak tulajdonítják az étlap feltalálásának dicsőségét. Valószínűleg egymástól függetlenül mindkét országban szinte egyidőben, a XVIII. század második felében született meg az étlap.
Meglepő e megállapítás, hiszen köztudott, hogy már az ókorban nagy lakomákat rendeztek a főúri házaknál és a kereskedelem megindulásával vendégfogadók is létesültek. Azonban ezeken a lakomákon kötött ételsort szolgáltak fel, s bár aranytáblára írták a fogások sorát (ezeket ajándékba adták a résztvevőknek), mégsem nevezhetjük ezt az étlap ősének, csak menülapnak. A vendégfogadók választék nélküli, egyszerű ellátást biztosítottak, valószínűleg áralku alapján.

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

ZDYwNDA2N2