Kezdőlap » Gasztronómia » Ízek Magyarországon
Ízek Magyarországon
(Gasztronómiai kalandozások)
"Végy egy konyhát, amely ükapja kaukázusi, dédanyja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése van, érzéke és kedve a főzéshez. Válogasd ki a legtehetségesebb sütő-főző embereket, akiknek szakács ősei már a XV. században nemességet kaptak a királytól. Az asszonyok szedjenek össze mindenféle gombát, fűszerszámot, zöldséget, gyümölcsöt, amelyek a Kárpát-medence síkságainak, lankáinak és vulkanikus hegyoldalainak kiváló talaján termettek, és amelyeket e kis Kánaán aranyló napsugarai érleltek édessé, zamatossá, illatossá."
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek