Kezdőlap » Gasztronómia » Lőrincz János: Tanuljunk meg főzni!
Lőrincz János: Tanuljunk meg főzni!
Egy baráti társaságban beszélgetve hallottam, hogy egy családi ebéd hogyan is néz ki mostanában hétvégén. Szombaton valami gyorsétkezde a tengerentúlról, a gyerek kedvéért. Vasárnap zacskós leves, mirelit panírozott hús és mirelit krumpli, vagy előfőzött rizs. Tartósított saláta. Nyáron!!! Mikor tele a piac friss, primőr áruval! Uborkasaláta, petrezselymes újburgonya, stb. Félreértés ne essék, nincs kifogásom a fentiek ellen, hiszen én is szoktam használni előkészített alapanyagokat. De kérem szépen! Legalább hétvégén fogyasszunk olyan ételeket, amelyeket nem előre gyártottak!
Megpróbálom összeszedni azokat a recepteket, amelyek nem okoznak nagyobb problémát a kezdőknek sem. Hiszen az a célom, hogy a Kedves Olvasó elsajátíthassa a főzés tudományát, amelyet a gasztronómiai hagyományunk ápolása érdekében jó lenne, ha minél többen ismernének.
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek
Egy arisztokrata festőművésznő emlékiratai