Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Gasztronómia » László Emília Afgán ételek


        

László Emília Afgán ételek

Új

Készleten

 

Termékfigyelő
Raktáron: 1 db
Szerző(k): László Emília
Kiadó(k): Kelet Kiadó
Kiadás: 2007 / Keménytáblás
Terjedelem: 79 oldal
ISBN: 9789638762535
Kategória 1: Gasztronómia
Állapot: 5/5 - Új
Megszerezhető pontok: 190 pont
Ár:
1 900 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

László Emília Afgán ételek

A főzni szerető asszonyoknak és uraknak ajánlom ezt az egzotikus afgán receptkönyvet. Azoknak, akik szeretnének megismerkedni az afgán emberek ételeivel és azok elkészítésének fortélyaival. A könyv olyan ételeket is bemutat, amelyek nem igényelnek modern konyhatechnikai körülményeket, elkészíthetők szabad tűzön, akár kirándulások alkalmával is. Nagy öröm számomra, hogy a szerző ismerteti a lepénykenyér elkészítését, amit családom is szívesen fogyaszt. Magyarországon is egyre többen kedvelik ezt a kenyérfajtát, az utcai árusoknál és az éttermekben elterjedt gyros fogyasztásához is hasonló kenyeret adnak. Az afgánok a húsokhoz köretként a lepénykenyéren kívül különböző ízesítésű rizst tálalnak. Nagyon kedvelik a szárazbab, a sárga és feles zöldborsó együttes használatát. Hasonló a fűszerhasználatuk a magyarokéhoz, gondolok itt a fűszerpaprikára, köménymagra, fokhagymára és vöröshagymára. Kedvelik az olajos magvakat, például a pisztáciát, a mandulát, a földimogyorót, gyakran használják a sáfrányt az ételek elkészítéséhez. Ajánlom a kerti partik házigazdáinak, hogy jó szívvel kínálják vendégeiknek az itt leírt ételek közül például a különleges húsgombócokat joghurtos öntettel és a roston sült kebabot. Ezek elkészítése és fogyasztása is igazi gasztronómiai élmény. Aki szeretné megismerni az afgán konyha remekeit, e könyv alapján megteheti. Kipróbálhatja többek között a házilag gyúrt, kifőzött tésztát - sárgaborsós, babos hússal -, a póréhagymás batyut, vagy a húsos rétest. A keleti emberek szeretik az édességet főételek után, desszertként. A könyvben szereplő édességek könnyen elkészíthetők és finomak. Ilyen például a búzakrém, az elefántfül, a karikafánk, a réteges fánk, amit ízlés szerint gyümölcsdzsemmel adhatunk. Igazi különleges csemege a baklava és a selyemomlett. Kívánom, hogy jó étvággyal fogyasszák a könyvben megtalálható receptekből készített ételeket.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

NjQ3MTA
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: